Poruchomat.cz
Skrýt reklamu

Myslím, že Fuk Tomáš má pravdu

Nefunguje mně počítač / notebook
Poruchomat.cz

Myslím, že Fuk Tomáš má pravdu

Příspěvekod Návštěvník » ned srp 17, 2014 11:54 am

Myslím, že Fuk Tomáš má pravdu. Je to tím podružným elektroměrem, který mi dělá přesně to, co F.T. píše. Normálně má být propojka 2-13 a 15-HDO signál elměru, ale já mám propojku 12-13 a na 15 mám HDO signál bojleru paralelně s tím stykačem. Ve VT získává vodič signálu HDO poteciál L1 přes ovládací svorky stykače, který má malý vnitřní odpor. Tím se podružný elměr přepne na VT. Relé má ale větší vnitřní odpor než stykač, takže ve VT získává vodič signálu HDO potenciál blízký zemi přes tu sazbovou cívku elměru. Takže je tam nějaké to malé napětí a ta relé na to reagují drnčením a snahou sepnout ve VT. Čili vlastně jsem experimentálně nechtěně ověřil, že nové relé má menší provozní odběr než starý stykač. Což je vlastně příjemné vedlejší zjištění. -) Předpokládám, že když uvedu podružný elměr do standardního zapojení, sice se mi na něm přehodí měření VT a NT, ale ta dvě relé bojlerů začnou správně fungovat. (Já vím, měl bych asi předřadit nějaké přepínací relé před sazbovou svorku elektroměru. Ale to by se zase musela otevřít ta skříň...)
Poruchomat.cz

Naposledy oživil Anonymous v ned srp 17, 2014 11:54 am
Návštěvník

Zpět na Nejde mně počítač